Facebook javno ističe redovito odgovaranje na upite fanova?

Da, dobro ste pročitali. Svidjelo se to Vama ili ne, Facebook je odlučan uvođenju nove opcije gdje ćete Vi / Vaša Facebook stranica biti označeni kao administrator koji je aktivan prilikom odgovaranja na upite fanova.

Kako to s jedne strane može dovesti do zadovoljstva fanova jer će isti “na prvu” znati isplati li se uopće slati upit, također bi moglo doći do nezadovoljstva administratora samih stranica jer ih se tako deklarira, bez njihova pristanka.

U posljednje vrijeme ste pregledavajući razne Facebook stranice, na nekima mogli primijetiti natpis “Very responsive to messages.” Njih je, u pravilu, Facebook odlučio nagraditi istaknuvši ih kao stranice koje na upite svojih fanova redovito odgovaraju, u vrlo kratkom roku. Za sada nema službene potvrde da ta poruka ima pozitivan učinak na rangiranje fan stranice krajnjim korisnicima ili je ona samo informativne naravi.

Very-responsive-Facebook

Brinete li za svoje fanove?

Neupitno je da je, ako već imate fan page i brinete o svom community-u, važno biti dostupan i odgovarati na svaku poruku i upit fanova. Kako je privatna komunikacija s krajnjim korisnikom postala sve važnija, najveća društvena mreža Facebook to itekako prepoznaje.

Facebook je u procesu razvoja algoritma (opet) koji će dovesti do promjena kod prikaza sadržaja korisnicima, gdje sa stajališta community managera i internet marketingaša, stvari postaju sve manje i manje profitabilne.

Kvalitetan i dalekosežan organic reach je postao sve teži cilj, otkako Facebook želi da plaćamo sadržaj koji objavljujemo. U posljednje vrijeme, sve se svodi na to da ako želimo zainteresirati korisnika za ono što nudimo, trebamo platiti određenu količinu novca kako bismo taj sadržaj ili uslugu istaknuli. Nakon toga, moramo plaćati i da taj isti fan ostane vjeran korisnik.

Kada već moramo platiti za svoje fanove (pod plaćanje mislim na istaknute oglase i objave, nipošto plaćanje za lajkove ili fanove) tada ćete se vrlo vjerojatno i pobrinuti da ih zadržite odgovarajući na svaki njihov upit. Komunikacija putem poruka i chat-a je sve popularnija (to možemo vidjeti i po činjenici da je nedavno Facebook izdvojio Messenger kao zasebnu aplikaciju na mobilnim uređajima).

Ne zaboravite, kao što bi to rekao Dr. Emmett Brown: If my calculations are correct, when this baby hits 88 miles per hour… you’re gonna see some serious shit. Budite slobodni kontaktirati me ako imate pitanja!

Vrijedi pročitati

Nikola Pervan Written by:

Više od 10 godina iskustva u internet marketingu. eCommerce i prodaja putem interneta moja su opsesija te područja na kojima konstantno radim i na kojima se usavršavam.